viernes, 30 de diciembre de 2016

PER A OFRENAR NOVES GLORIES A ESPANYA.




Autor:Ferrer.

La semana passada es produi un fet capital. La Seleccio Valenciana de Pilota es proclamà campeona del mon en la modalitat de Llargues en el Mundial 2004 d’ Alba i Imperia (Italia). El restant d’ ors han segut per a Mexic (en Fronto) i per a l’ anfitriona Italia (en Joc Internacional i en Pallapugno). Encara que no hem estat al nivell d’ anteriors campeonats, cal estar satisfets puix hem conquistat el titul de Llargues –prova reina- per quinta edicio consecutiva. Pero Punt Dos no ha retransmitit les partides en directe i l’ informacio sobre el tema als diaris i radios valencians ha segut molt marginal. La qüestio es que som campeons del mon i la gent ni ho sap!

La Seleccio es campeona del Cinc Nacions, l’ Europeu, el Mundial... Campeona de tot. Els valencians som a la pilota lo que Brasil al futbol. Pero a pesar de tot, ni tan sols tenim dret de disputar els tornejos baix el nom del nostre païs –Valencia- sino que anem representant oficialment a l’ Estat Espanyol. I ho fem a pesar de que la Pilota Valenciana no es juga en cap atra autonomia mes de l’ Estat a banda de Valencia. A pesar de que tots els integrants de la Seleccio son valencians. A pesar de que, i aço es lo mes fort de tot, la Federacio Espanyola de Pilota desprecià les regles de la Pilota Valenciana per a jugar a Espanya i tan sols acceptà com a valides les de la Pilota Vasca (quan la modalitat valenciana es moltissim mes antiga que la dels vascs). A pesar de que s’ hague de crear una Federacio de Pilota Valenciana al marge de l’ espanyola per a poder jugar en el nostre propi païs perque ni aixo podiem fer...! Puix a pesar de tot, li ofrenem els tituls a Espanya! Aixi de fort, aixi de cruel.

Que li anem a fer? Els valencians som aixina. No ens espabilem. Rebem galtades per part d’ Espanya i dels espanyols tots els dies de la semana totes les semanes de l’ any, pero aixina i tot ens agrada ofrenar noves glories a un estat que passa de mosatros com de la merda. Aci la Seleccio Valenciana de Pilota no tira, per molt campeona del mon que siga. Aci lo unic que emociona a la gent es la Seleccio Espanyola de futbol, eixa de la que diuen tots els anys que es maxima favorita per a conquistar la Copa del Mon i que sempre torna cap a casa en els quarts de final despres de ser humillada per grans potencies futbolistiques de la talla de Corea del Sur.

No hay comentarios: