lunes, 16 de mayo de 2016

L’ ANALFABETISME DEL DIARI PARLEM I EL MEMORANDUM DE LES LLENGÜES.


Autor: Ferrer.
17-12-2004.

Que el Diari Parlem manipula i mentix no es cap novetat. Es nota de llunt que este es un diari d’ aficionats a on qualsevol verdulera pot redactar qualsevol animalada, i enviar-la per a que li la publiquen. Es lo que ocorre quan quatre borricos volen jugar a ser reporters i no tenen ni puta idea de res. A continuacio ficare un fragment d’ una noticia falsa publicada per Josep Melero en este panflet de poca monta el darrer dia 13-12-2004.


LA UNITAT DEL VALENCIÀ/CATALÀ QUEDA PROVADA DE FORMA IRREBATIBLE AL MEMORÀNDUM

“La unitat valencià/català ha quedat provada de forma jurídicament irrebatible a la UE amb el memoràndum que el govern de Zapatero ha entregat. Açó significa un gran triomf per a tots els defensors de la nostra llengua i la veritat. D’ara endavant es podrà parlar a Europa valencià/català, gallec o euskera quan participe un representant d´alguna de les autonomies que tenen una d´aquestes llengües com a pròpia”.



Abans d’ entrar a desmontar lo que diu el titular i l’ entradeta (es tot fals) nomes voldria destacar que en el Diari Parlem no s’ han enterat encara que la denominacio “valencià/catala” que fiquen en el titular fon desestimada. Per lo vist, estaven tan ilusionats en eixa nomenclatura que ni s’ han vullgut enterar que al final ha quedat descartada. Destacar tambe el to franquiste, totalitari, reaccionari, parcial i manipulador d’ este text, que parla de “triumf de la veritat”. Els bloqueros, posseidors de la veritat absoluta. Ningu mes la te a banda d’ ells.

1) Que ZP envie un memorandum no significa que l’ unitat de Valencià i catala haja quedat “provada de forma juridicament irrebatible” a la Unio Europea (UE). De fet, per a esglai, pasme, sorpresa i indignacio de Josep Melero, el Valencià ya està reconegut per la Unio Europea com a llengua minoritaria des de fa molts anys.

2) Valencià, euskera, catala i gallec no poden ser llengües de treball a la UE perque no son llengües estatals (es dir, no es parlen en un estat sancer, nomes en una part concreta d’ un estat). El memorandum no aprova l’ unitat de les llengües catalana i valenciana (qui te fam somia rollos), tan sols propon que totes estes llengües puguen ser “idiomes de treball” a la UE i que siga l’ Estat Espanyol el que sufrague els costos. Res mes. Dic “idiomes de treball” (entre cometes), puix, a l’ hora de la veritat, tan sols podrien ser llengües de treball “de segona divissio” puix en tot cas un eurodiputat podria parlar catala pero ningu li respondria en tal idioma ad ell.

3) Eixe memorandum no val per a res. Es tan sols una proposta que per a tindre alguna validea ha de ser aprovada per unanimitat pels 25 estats membres de la UE, en que hi haja un sol estat que diga no el memorandum valdra lo mateix que tota la pseudociencia catalanufa: res. Els suros de Diari Parlem son tan incults que confonen una simple proposta d’ Espanya en una norma aprovada per la UE. Es com si un diputat d’ ERC reivindica al Parlament Espanyol que l’ eixercit no intervinga en Catalunya en cas d’ independisar-se i al sandema el panflet bloquero titula: “L’ eixercit espanyol no intervindrà a Catalunya en cas d’ independisar-se”.

No hay comentarios: