lunes, 19 de enero de 2015

ELS TITULS D’ HISTORIADOR ARA ELS SORTEJEN EN LA TOMBOLA.




Autor: Ferrer.
30-7-2004.

Yo pensava que un obtenia la llicenciatura en la Facultat, pero ara em done conte de que no. Que ara els tituls d’ historiador es regalen en pots de detergent o enviant un mensage de movil a algun concurs de la tele. No sé quin sera el rigor i professionalitat dels historiadors en l’ estranger pero done fe que a Valencia i Espanya son uns embusters que s’ inventen l’ historia i que es mereixen el mateix respecte i fiabilitat que una escopeta de fira.

La serie Memories d’ Espanya de TVE mostrà Espanya com una realitat mes alla del temps i de l’ espai, i tilda d’ espanyols a habitants de l’ Imperi de Roma o Al-Andalus. Als coleges s’ estudia l’ historia de països de ciencia-ficcio com el “Principat de Catalunya” o la “Confederacio Catalano-Aragonesa”. Yo mai negare l’ existencia del Comtat de Barcelona i el Regne d’ Arago pero d’ ahi a fabular principats sense princip dista un mon.

Als llibres de text es conta que en la Reconquista els catalans poblaren el Regne de Valencia... Puix deurien fer-ho ab una maquina del temps puix en 1238 Catalunya no existia. Atra cosa son els comtats precatalans, que son anteriors a Catalunya i per extensio mai sinonims d’ ella. Alguns llibres validen el “Regne Medieval de Catalunya” i els “Països Catalans”. D’ ahi a parlar cientificament del “País de Nunca Jamás” va sols un pas.

L’ Editorial Bromera publicà Curial i Güelfa, un classic valencià del segle XV. En esta versio, a cura de Salvador Vendrell, apareixen països com Alemanya, Italia o Catalunya (inexistents en el segle XV). Aixo es com si llegires a En Quixot de la Mancha que el Quixot era el cavaller mes valent de tota l’ Unio Europea (UE). Estic fart de sentir que Plato era grec i Miquel Angel Bonarroti italia quan tals estats son posteriors ad ells.

Ara hi ha una corrent que diu que la Guerra Civil fon un conflicte de fascistes contra comunistes (quan ho fon de fascistes contra democrates), que la guerra fon iniciada pels republicans (!!!), que estos volien instaurar un estat comuniste (Espanya ni tan sols tenía relacio diplomatica en l’ URSS abans de la guerra), i que de no ser pel general Francisco Franco aço ara sería com Europa de l’ Est (quan la Republica pretenia imitar a França), etc.

En este tipo d’ animalades anticientifiques i barbarismes anacronics els historiadors lo unic que fan es el ridicul i desprestigiar una professio que es mereix el mateix credit que adivins com Rappel o la pitonisa Lola. En l’ alt rigor i prestigi demostrats pels historiadors, el sol fet de que diguen que el Valencià es un dialecte del catala constituix una prova per a estar segurs al 100% de que es un idioma independent del catala i distint d’ ell.

No hay comentarios: