domingo, 16 de diciembre de 2012

CATALONYA, IS NOT SPAIN... ¡VALENCIA, IS NOT CATALONYA!




Autor: Federico Bonillo i Vigo
22 de Novembre de 2004. 

Es conegut per tots que la Gran Nacio Catalana..¿? vol ser aixo: Nacio independent de Espanya, no vol res que tinga que vore en Espanya. De fet diuen que Catalunya no te historia comu en Espanya, sino que compartix historia en ella i que l’historia demostra que Catalunya mai ha tingut res a vore en ella, no mes quan l’imperialisme d’Espanya s’ha imposat per les armes i mes prop en lo recòrt colectiu de l’historia en l’epoca dels anys 1936 al 1939 i per descontat en la post-guerra del franquisme i no mes quan l’han obligat. Pero no diuen, que si que saben traure profit quan tenen l’oportunitat de fer-ho. No diuen lo que a tots mos costà les olimpiades de Barcelona, el Forum, etc. No diuen lo que furten aprofitan-se de les coalicions i pactes electorals en lo govern central de ¡o cel, quin horrror! d’Espanya siga qui siga el signe politic del govern central ( el cas es traure profit, be posant el cul o be donant per el cul)
Diuen tambe, que la cultura fa d’una nacio un poble sabi, lliure, democratic, tolerant, comprensiu, generos i ademes solidari i pense que en la majoria dels casos sera aixina, pero tambe me ve al cap el refra, “Digues de que presumixes i te dire de que carixes”. Cult el poble català, ho es en cert modo, perque si a historia lliteraria mos referim poqueta ne tenen com a propia, no mes i quina ¡la del poble valencià! furtada i manipulada a colp de talonari (dins i fora d’Espanya); lliure tambe ho es, perque fan lo que volen i a on volen; democratic tambe, te deixen parlar “en català” i sino deprent-lo (sino eres un espanyol de merda o un andalus charnego de “cal Deu” segons ells) i dir lo que vullges (Vixca Catalunya, vixca els Països Catalans i com no Vixca el Barça i ser un Cule com cal); son tolerants i comprensius, perque acepten a tot lo mon siga de la religio que siga, acepten els moviments gays, els emigrants, els de Terra Lliure, parlen a nivel automonic en l’Eta, ajuden en diners a Eliseu Climent del grup d’Accio Cultural del Païs Valencià (ya ho feren en Joan Fuster, Sanchis Guarner, Vicent Andres Estelles, Enric Valor i ho fan en els doctes filolecs de l’AVLL – tots meyns dos per ara, membres tambe de l’Istitut d’Estudis Catalans - , ajuden a editorials valencianes com Bromera, ajuden a les Universitats de Valencia, Alacant i la d’En Jaume I de Castello) gasten molts diners en ONG’s per tot lo mon, ajuden debades a traduir al Valencià…¿? pelicules en Canal 9 i donen lliçons de diccio als presentadors de Radio 9 ¡Tot siga per la delegacio RTVV-3 de la imponent TV-3/33! (de fet mos deixen vore la “seva TV-3 en tot el Païs Valencià” com a bons germans. La veritat es que son uns angelets en “barretina” de Pitufos, perdo de volia dir de Barrufets, perque tot lo que existix en lo mon sancer es català o va ser fet per ells. L’ultima noticia mes importatnt a nivell de civilisacio en lo mon mundial, es lo descobriment de l’esclavo perdut de la cadena humana, com no trovat en Lleida i com no de nom Pau (no Austrolopitecus o res d’aixo, no, Pau) perque eixe esclavo perdut huma o pre-huma era ni mes ni manco que Català, puix tenia a lo seu costat un escut del Barça, havia menjat o dinat – mes concretament – “botifarra amb monxetes i de postre – no ho tenen clar – si mato amb mel o crema catalana.“ En fi, podria dir que me donen llastima del ridicul que fan, pero la veritat es que NO, que m’alegre molt de lo impresentables que son i de la vergonya que donen, perque en realitat lo que demostren es un sentit d’inferioritat i d’enveja en tot allo que signifique precisament “cultura” ¡la que mai han tingut! perque la seua historia esta plena de gent mercenaria, lladres i pirates al preu del millor postor i damunt porten gravat en la front la despreciable per a ells: Marca Hispana.
Pero tornant a lo que anava, generosos i solidaris la pura realitat es que NO HO SON GENS, NI MIQUETA, especialment en lo poble valencià perque no volem ser catalans del sur ni catalans de cap classe, senzilla i unicament ¡SOM I SEREM PER SEMPRE VALENCIANS! La generositat i solidaritat mos l’han demostrat negant-mos l’aigua, l’identitat com a poble, la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra lliteratura. Pacten en lo govern central i en la nostra generalitat lo que mos poden (no donar) sino en lo que mos poden fotre. Intenten - concedida i tot – La Copa America de Vela, dur-se-la a Barcelona, contant mentires de la roïna gestio de les adaptacions i infrastructures de la nostra terra per a la Copa America i de la falta d’inversions economiques per a la mateixa, etc, etc. Fan chantage (PSOE-PSC i ERC - Maragall i el Carota de Carot -) al “porrito” de Zapatero, obligant-li a denominar català al Valencià en l’amenaça de no donar recolzament als presupostos generals de l’estat i ni que dir de l’inversio destinada al port de Barcelona i l’almoina destinada al de Valencia.
En fi, tot aço ve a colacio pel partit de balopeu del dissabte passat entre el Barça i el Real Madrit que feren per Canal 9 i per la TV-3 en el que n’hi havia una pancarta que dia: Catalonya, is not Spain i en molt orgull, clar que si i ademes en l’inpunitat de la fiscalia de Catalunya i del govern central i en la presencia del ¿Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya? i diuen que mosatros son els secessionistes. El resultat del partit va ser, molt aclaridor:
BARÇA (CATALONYA) 3 REAL MADRIT ( SPAIN) 0
Goles de Jordi Puyol 1 (pacto PP/AVLL )Maragall 1 ( Val=Cat. en la U.E ) Carot 1 ( Presupostos de l’Estat )
Per ultim, dir que estic totalment d’acort en lo nostre amic Ferrer que va escriure el passat dia 19/11/2004 l’articul “L’imperialisme català” , no mes que afegir dos apunts al tema:
1.- Es molt cert que valencia es la moneda de canvi entre Madrit i Barcelona, pero tambe es molt cert que som i ahi es a on mes me dol, moneda de canvi per al “no meu” Govern de la “nostra” Generalitat i 2.- Diguen que el millor atac es “una bona defensa”, pero tambe una bona defensa es “un bon atac”. Crec sincerament que abdos tenim que posar-les en practica i es perço que des d’aci i en l’agraïment a Joan Benet per deixar-mos expressar les nostres opinios valencianes i valencianistes totes elles, vos dic i vos demane que:¡VALENCIANS EN PEU ALCE’M-SE!QUE LA NOSTRA VEU, LA LLUM SALUDE D’UN SOL NOVELLIQUE TOTA ESPANYA I CATALUNYA S’ENTERE DE UNA VOLTA QUINES SOM I QUE VOLEM SER.¡VALENCIANS EN PEU ALCE’M-SE!¡TOTS BAIX DELS PLECS DE LA NOSTRA SENYERA JUNTS I A UNA VEU GERMANS, VINGAU PER A OFRENAR NOVES GLORIES A LA NOSTRA PATRIA VALENCIANA!

No hay comentarios: