viernes, 16 de diciembre de 2011

ALCOVER, FULLANA I EL "ROBATORI" POMPEUFABRI.


En els temps moderns de la lingüística Chomskiana (Harvard-USA), enemiga acèrrima de corsets “akademic”-totalitaris, i tan proxima al poble a qui considera l´unic amo-forjador de la seua propia llengua, (“que els polítics no fiquen els seus nassos en la llengua”, “el poble es qui la produïx.”.. “l´individu es qui crea el seu propi llenguage”... Noam Chomsky), repetisc, en estos temps de la Lingüística Moderna sería impensable aquella jugada bruta (1913) perpetrada contra el filolec mallorquí Mossén Alcover pel químic-mal-aprenent-de-lingüista Pompeu Fabra. Eixa bruta jugada li va valdre la seua dimissió (la d´Alcover) com a President de la Secció Filològica de l´Institut d´Estudis Catalans i va portar, en conseqüencia, l´aberrant suplantació de la històrica LLENGUA VALENCIANA (i de la MALLORQUINA) pel “infame i infecte dialecte barceloní”
La mateixa jugada bruta que Fabra va perpetrar contra els científics treballs del nostre filolec valencià, Luis Fullana i Mira, codificador de la Llengua Valenciana.
El cientifisme de l´obra lingüística de Mossén Alcover per a l´estudi i codificació de les parles populars de Balears (quasi 1 milló d´unitats lexicografiques per a la confecció del seu Diccionari Dialectologic) i el cientifisme de l´obra lingüística del valencià Lluis Fullana al respecte de la codificació racional del VALENCIÀ MODERN (més de 50.000 fiches d´investigació filològica DESAPAREGUDES misteriosament) ......, poc tenien a vore en l´improvisat i escassament científic treball del químic Pompeu Fabra qui, en un ostentació d´arrogant despotisme va imposar el seu desquincallat projecte barceloní, apadrinat pel fundador del FASCISME ESPANYOL, el nazionaliste Prat de la Riba.
La protesta de l´ilustre filolec mallorquí Mossén Alcover, (abans de la seua dimissio (1913) com a President de la Secció Filològica de l´Institut d´Estudis Catalans per les seues incompatibilitats en el despota illetrat Pompeu Fabra), queden ben registrades en les seues paraules; “quin dret no categoria literaria té el (dialecte) barceloní per damunt del catala, l´occidental, el balear i el valencià? ABSOLUTAMENT CAP. Donar al barceloní tal categoria no es, al seu torn, crear un CENTRALISME LINGÜÍSTIC, tan pervers com el polític i administratiu que hi ha des de Madrid i contra el qual han clamat i clamen sempre els catalanistes, cargadísims de raó?”
I, per a horror dels valencians del Regne, va ser eixe desquincallat projecte IEC-fabrino (Institut d´Estudis Catalans), -infectat d´arcaismes, galicismes i barbarismes-, el que es va transvasar per a Valencia, perpetuat i impost posteriorment per mig de les antidemocratiques i ACIENTÍFIQUES “Bases Castellonenques del ´32”.... , per les actituts FASCISTES de la nostra mercenaria Universitat-Estudi, i les imposicions TOTALITARIES d´una AVL (=Academia antiValenciana de la Llengua ) en mans de domesticats politikoakademics.
¿Cap major desbarat i major estafa perpetrada contra els valencians pel FASCISME LINGÜÍSTIC pompeufabrí? ¿Cap major engany de SUPLANTACIÓ de la nostra històrica LLENGUA VALENCIANA amplament modernisada i codificada per Fullana des de principis del sigle XX?
Es temps de REBELIÓ TOTAL contra eixa triple antigalla ANACRÒNICA de la antiLingüística Moderna:
1.    Rebelió contra l´importat FASCISME-IEC pompeufabrí des de la seua seu del carrer San Fernando de Valencia.
2.    Rebelió contra eixe fossil polític de l´AVL, mercenaria sumissa de tan vergonyosos desbarats.
3.    Rebelió contra la Universitat-Estudi, obsoleta , desfasada, i divulgadora de tan acientífics preceptes.
4.    I REBELIÓ TOTAL contra l´antidemocràtic activisme ZaPaterino pel seu immoral chantage monetari: “per a imposar a València una ILEGALITAT ANTICONSTITUCIONAL:

“El PSOE enmienda los Presupuestos para seguir fomentando el catalán”. Así, al margen de Escola Valenciana los pactos con ERC han permitido que una entidad como Acció Cultural del País Valencià – dirigida por editor Eliseu Climent – haya percibido 600.000 euros de las arcas estatales sólo en los dos últimos años”… ABC 27.10.2010.


 Articul baixat de la web de Mª Teresa Puerto http://www.teresafreedom.com/

No hay comentarios: