lunes, 17 de mayo de 2010

L’EXPANSIO CATALANA

Autor: Desconegut

Perdó per citar alguna cosa escrita en català, pero lo he cregut necessari.
La pàgina d'Internet en qüestió a la que fa referència ya l'han llevat i pertanyia a Omnium Cultural, pero en ella es podien llegir coses tan sumament tretes de context com, i cite textualment...
"L´expansió catalana crea regnes (València, Mallorca, Sicília, etc.) mentre que Castella integra simplement els nous territoris conquerits..."
¡L'expansió ¿Catalana? crea regnes, Valéncia, Mallorca, Sicília... !
Seguixc citant textualment,
"Expansió mediterrània. La confederació catalanoaragonesa és va estendre per tot el Mediterrani occidental"
¿Quàn ha existit la confederació catalano-aragonesa i que és exactament?
I seguix dient la pàgina... també textualment
"Expansió peninsular. Pel conveni de Cazola (1179) Alfons I de Catalunya i Aragó..."
¡¡¡Alfons I de Catalunya i Aragó!!! ¿De Catalunya? ¿Quàn ha segut Catalunya regne?
I seguint en les cites textuals...
"La Companyia Catalana dels Almogàvers ajuda l´imperi de Bizanci en la seva lluita contra els turcs, conquereix Grècia, s´hi instal.la i funda els ducats d´Atenes i Neopàtria (segle XIV)."
En respecte ad este darrer paràgraf vullc dir que, "També deurien ser catalans els grecs i turcs". Puix segurament, els alucinats Països Catalans deuen d'estar en plena expansió.
De moment tot açò no deixa de ser una pura anécdota nacionalista, puix tots sabem, i açò queda refrendat en qualsevol enciclopèdia actual i antiga, que és pura faula i quimeres nacionalistes; pero hem de tindre molt d'ull en este tipo de manifestacions públiques i al alcanç de qualsevol en Internet, puix com diu un vell proverbi chinenc, "El viage més llarc és fa donant un primer pas", i si no es posen les coses en el seu lloc des del principi, i d'este tipo de afirmacions es fan eco entitats representatives catalanes, com succeïx en el '
Sigle d'or de les lletres catalanes', l'història pot canviar, i no deuríem deixar que ocórrega.
A més en
esta pàgina es descriu que ocorregué en el Tractat de Cazola, (no conveni). Primer no fon el rei Alfons I, sino Alfons II, i a soles es decidí en quina part de la reconquista quedava el castell de Bocairent, que al final quedà en la part del rei d'Aragó, (NO de cap atre rei català). També pots vore esta atra pàgina per a contrastar idees, i a pesar de ser pàgines que pertanyen a les Universitats d'Alacant i Valéncia, que com tots sabem tenen les seues Ueps oficials traduïdes al català, NO s'atrevixen a posar en elles que Alfons II era rei de Catalunya.
En respecte a la confederació catalano-aragonesa, pots vore la megalomania
Corona Catalano-Aragonesa.

No hay comentarios: