martes, 20 de abril de 2010

ZAPATERO VA HA IMPULSAR EL CATALA EN EUROPA. MAL COMENCEN ELS QUATRE ANYS DEL SEU MANDAT


Autor: Joan Benet Rodriguez-Manzanares



A So Zapatero l'ha vingut de noves aço de ser president, puix ni encara el seu partit creïa que anaren a guanyar les votades, pero bo, tots sabem perqué les ha guanyat.
Lo que realment mos importa a mosatros es que des de que començà a sentir-se president, en acabant en el discurs que donà en els dies de la seua investidura, no ha fet gens per lo Regne de Valencia, molt al contrari, d'aço, ha paralisat el Plan Hidrologic, deixant sense aigua a moltes llocs, ¡sense aigua!, que no es poc. No ha dit res de la Copa America, quan es un proyecte d'una envergadura tan gran que les sueus obres ya deurien d'haver acabat. ¡Ya vorem cóm queda aço!
Pero d'entre totes les coses que ha dit, hui es troba aci perque ha dit, que va a impulsar el catala com a llengua europea. ¡No tinc paraules per a expressar lo que sent!
O siga, no es a soles que el Govern Central actual i anterior està fent oits sorts i ulls cegues, a la catalanisacio que, fomentada per la Generalitat de Catalunya i tota la comunitat catalana, està fent-li a unes atres comunitats com Lo Regne de Valencia, Lo Regne d'Arago o Lo Regne de Mallorca, d'una forma declarada, frontal i brutal, sino que ademes els està ajudant a que se n'ixquen en la seua. ¡Com ya he dit moltes vegades, aço a soles es, pa per a hui i fam per a dema!, per que els catalans no son gent que s'obliden de res.
De fet, aço de recolzar al catala com a llengua europea, mos pareix que es com començar a pagar nacosa que, segons ells clar, encara no s'ha fet, que son els pactes de despres de les eleccions. Hi ha moltes partits que l'han recolçat com a president i entre ells, E.R.C. (Esquerra Republicana de Catalunya), i tots tenen que cobrar-se d'alguna forma eixe vot.
Per una atra banda, no te que oblidar-se a so Zapatero, que segons els Estatuts d'Autonomia, (ara que encara no s'han reformat ni manipulat per quatre politics), hi ha unes atres llengues oficials en Espanya, sense contar en totes les llengues que sense ser oficials, es parlen en molts llocs de la nostra geografia, i que decantar-se publica i politicament per una llengua, es menysprear i tirar per terra a totes les atres llengües, i aixo a soles es crear malestar general en tota Espanya, puix la gent pot pensar, "I per qué el catala i no el gallec, l'euskara, el valencià..." Aço a soles es pondre's a tot lo mon (manco Catalunya) en contra d'ell, a la mateixa vegada que pondre a tota Espanya en contra de Catalunya.
Pero tot esto no es nou per als regnes mencionats, i ara per a tota Espanya, puix si arribeu a la pagina de l'Agencia Tributaria,
http://www.agenciatributaria.es vos donareu conter de que està escrita en castellà, com toca per ser la llengua oficial d'Espanya, pero traduïda a soles al catala. Ara tambe pon, Valencià i Gallec, gracies a gent que com yo mateixa, hem enviat moltes mensages queixant-mos d'aço, pero de totes formes, tant el valencià com el gallec, estan buits de continguts.
Si el present Govern Central no canvia la seua actitut en respecte a la politica llinguistica, i mana a cadascu a on li toca estar, passar dels escrits a nacosa mes fort i contundent, es a soles qüestio de temps.

No hay comentarios: