viernes, 9 de abril de 2010

EMIR. (De l’arap Amir, Caudillo, senyor).


EMIR. (De l’arap Amir, Caudillo, senyor).

En els primer anys de l’hegira es donà el titul d’emir al primer jefe del mando musulma (Emir Al Numehin).

Quan es crearen els tituls de sulta y Melik, equivalent a emperaor y rey, els emirs es reservá als princips y, especialment, als grans oficials de la corona. Estos portaven el titul d’emir anexo al nom del carrec que desempenyaven, per eixemple Emir Devadar (primer secretari) Emir Klizandar (gran tresorer), Emir Akhor (jefe de la Chancillería).

Cridantse tambe emires els descendents del Profeta, quins, com a distintiu, portaven un turbant vert. Emir Almumenin o princip dels creyents, fon el titul adoptat per Abu Beker, despres de la mort de Mahoma, posteriorment el adoptaren els califes abasides, y els de la familia fatimita. Entre els califes de Cordova, en Espanya, fon el primer en usarho Abderraman III.

Hui correspon a l’emperaor dels turcs, descendetns dels abasides, y als del Marroc, que heu es de Mahoma. En els primers temps de la dominacio musulmana en Espanta, es donà el titul d’Emir Al-Ma (Jefe de l’aigua) al funcionari public encarregat de la vigilancia de les costes y de la direccio dels armaments maritims.

Emir Al-Omara (jefe dels jefes es un titul honorific que portaren els comandants de la guarda turca.El va fundar el califa Rhadi en l’any 323 de l’hegira, corresponent al 985 de nostra era. En general, es titula emir a tota persona revestida d’autoritat.

No hay comentarios: